| Bildetekst: Glade representanter for flere av bedriftene som nå kan bruke opphavsmerket "Made in Norway". Foto: Bjørnar Øvrebø, Innovasjon Norge.
Disse får bruke opphavsmerket "Made in Norway"
I slutten av august ble de første 22 bedriftene som får bruke opphavsmerket "Made in Norway" presentert.
Opphavsmerket er ment for produkter og løsninger med opphav i Norge. For å være kvalifisert må selskapet oppfylle et sett med kriterier som gjelder bedriften og det spesifikke produktet eller løsningen som skal bære merket.
Innovasjon Norge administrerer opphavsmerket, og justerer kriteriene basert på tilbakemeldinger fra bedriftene.
I begynnelsen av september lanserte regjeringen en ny støtteordning for norske, grønne industriprosjekter.
Gjennom Innovasjon Norge stilles fem milliarder kroner til rådighet. Pengene kan utbetales som lån til bedrifter med nyskapende, grønne, industrielle prosjekter i vekst- og skaleringsfasen.
Virksomhetene som kan få lån må være registrert i Brønnøysundregistrene og ha virksomhet her i landet, og prosjektene må kunne gi økt verdiskaping i Norge.
– Grønn industrifinansiering er et kraftig virkemiddel som skal bidra til å skape arbeidsplasser og realisere nyskapende grønne industriprosjekter, sier næringsminister Cecilie Myrseth (Ap).
| Bildetekst: Stratos og Boble, to sjokoladeplater som snart ikke lenger har samme blåfarge på emballasjen.
Forlikt om at det var for likt
Orkla og Mondelez har inngått forlik i saken om blåfarge på emballasjen til sjokoladene Stratos og Boble.
Dette betyr at dommen fra Oslo tingrett, som ga Orkla enerett til å bruke blåfargen Pantone 2144 C i kategorien porøs sjokolade ikke blir anket.
Som en del av forliket vil Mondelez nå endre sin emballasje på Freia Boble. Orkla vil også gjøre endringer på en annen sjokoladeemballasje, Nidar melkesjokolade.
| Bildetekst: Stratos og Boble, to porøse sjokolader.
| Bildetekst: Statssekretær Vegard Grøslie Wennesland (Ap) åpnet Patentstyrets nye lokaler.
På plass i nye lokaler
I midten av august flyttet vi inn i nye lokaler på Valle i Oslo. Vi har fått moderne lokaler i 12. 13. og 14. etasje med flott utsikt over nesten hele byen.
Fremover vil flere av våre kurs og arrangementer avholdes i møterom- og konferansedelen av bygget i 2. etasje.
Vår nye besøksadresse er Innspurten 11 C, ellers er e-postadresser og telefonnummer til kundesenter det samme som tidligere.
Vi får for tiden henvendelser fra mange kunder som har mottatt e-post fra et firma som kaller seg Europe IP Protection (EUIPP). Denne e-posten inneholder mange feil og er svært villedende.
Det er kun Patentstyret som kan registrere varemerker i Norge. Lurer du på om du har mottatt en falsk faktura for ditt varemerke, eller har andre spørsmål, ta kontakt med vårt kundesenter på telefon 22 38 73 00.
| Bildetekst: Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli. Foto: Astrid Waller / Innovasjon Norge.
Økning i oppstart-søknader hos Innovasjon Norge
Etter noen år med nedgang ser Innovasjon Norge nå en økning i antall søknader om finansiering for oppstart av bedrifter.
– Dette er en utvikling jeg er veldig glad for å se! Jeg har vært bekymret over at både våre egne tall og eksterne undersøkelser viste at stadig færre ønsker å etablere egne virksomheter, og særlig de yngre, sier administererende direktør i Innovasjon Norge til Shifter.
Patentstyret har sett på våre søknadstall for første halvår i år, og vi har foreløpig ikke sett noen økning. Vi har også sett tendensen med nedgang i antall søknader de siste par årene.
Samarbeid for innovasjon – en årlig fagdag for IP-bransjen
Arrangement: 12. november 2024
Norge skal øke eksporten med 50% innen 2030. For å lykkes med vekst må norsk næringsliv bli flinkere med strategisk bruk av IP. Hvordan kan vi i IP-bransjen og virkemiddelapparatet samarbeide for å øke eksport av norsk innovasjon?
Bedriftene Easee og Db (tidligere Douchebag) deler sine erfaringer med å nå et internasjonalt marked og hvilken rolle IP har spilt for dem.
EUIPO varsler nå store endringer innen design-området. I den forbindelse har de lagt ut et webinar som forklarer bakgrunnen for endringene, og hva endringene kan innebære.
Blant annet snakkes det om hva ny teknologi har å si for hva som kan designbeskyttes.
WIPO tilbyr nå flere webinarer om hvordan man kan registrere varemerket sitt internasjonalt gjennom det såkalte Madrid-systemet.
Blant annet tilbys et webinar på engelsk 11. september om hvordan små og mellomstore bedrifter best kan registrere sine varemerker i flere land samtidig.
Patentstyreter et nasjonalt forvaltningsorgan og kompetansesenter for immaterielle rettigheter og verdier, underlagt Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).
Du mottar denne eposten fordi du har gitt samtykke til å motta informasjon fra Patentstyret. Du kan når som helst melde deg av eller oppdatere innstillingene dine.