Da kan du igjen møte andre i bransjen og oppdatere deg på det som skjer på IP-området. Årets tema er eksport, og vi ser på hvordan strategisk bruk av IP kan være med på å øke eksporten av norsk innovasjon. Hvordan kan vi i IP-bransjen og virkemiddelapparatet bidra?
Du vil blant annet treffe professor Rudi Bekkers, European patent attorney Howard Read og Silvija Seres, en av de mest profilerte tech-stemmene i Norge. Dessuten får du høre hvordan bedriftene Easee og Db (tidligere Douche bag) har lyktes på det internasjonale markedet. Meld deg på før 1. oktober og få Early Bird-rabatt!
| Illustrasjonen viser utviklingen i varemerkesøknader til Patentstyret
Hvor flink er norsk næringsliv til å søke om rettigheter?
Vi har sett på søknadsinngangen for patent, varemerke- og designregistrering per august i år. Dessverre ser den negative trenden fra i fjor ut til å fortsette.
| Bilde: Forside på rapporten. Foto: EschCollection (Gettyimages)
Rapport om forretningshemmeligheter
Patentstyret har på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet laget en rapport om behovet for nye tjenester relatert til forretningshemmeligheter. I arbeidet med rapporten så vi at det er behov for økt kompetanse og bevissthet rundt forretningshemmeligheter i næringslivet. Vi har sett på tjenester som kan være aktuelle å tilby i markedet.
I samarbeid med EUIPO arrangerer vi et webinar der du får nyheter innenfor varemerkeområdet. Tema er blant annet: How to classify in an efficient manner, Various types of undistinctive trade marks under Article 7(1)(b)(c) and (d), EUIPO Mediation Centre.
WIPO har lansert en egen guide til forretningshemmeligheter og innovasjon. Den omfatter alt fra det grunnleggende om forretningshemmeligheters vilkår for beskyttelse til digitale forretningshemmeligheters sårbarhet mot dataangrep.
Mer spesifikt kan du lese om blant annet dette:
Hvordan kan du kombinere patent, forretningshemmeligheter og kontraktsrett for å oppnå en best mulig beskyttelse for dine digitale eiendeler og verdier?
Hvordan behandle forretningshemmeligheter i samarbeid med både vertikale og horisontale forretningsledd, hvor forskjeller i juridiske, kulturelle, organisatoriske på tvers av bedrifter og landegrenser må tas i betraktning.
Forskning og innovasjon hos akademia er ofte forbundet med åpenhet og offentlighet, men med flere spinoff-bedrifter og økt samarbeid med industrien øker også universiteters behov for å holde forskning hemmelig, i det minste for en liten periode.
Hvordan skal universiteter forholde seg til studenter, stipendiater og innleid arbeidskraft?
Hvordan skal du bygge en sterkest mulig sak når det blir tatt rettslige skritt i saker om forretningshemmeligheter?